Vyhledat
  • A.T

Někdo to rád vegetariánské

Aktualizováno: 10. 1.

Jelikož víme, že je mezi námi mnoho vegetariánů, proto jsme pro vás připravili i recept pro verzi vegetariánských závitků.

Doufám, že tento recept bude pro vás velkou inspirací pro dnešní oběd či večeři. :)


Suroviny:


1 mrkev


1 kedlubna


1 tofu


1/2 cibule


1 vejce


sůl


česnek


glutasol


pepř


jidášovo ucho


skleněné nudle miến


rýžový papír bánh đa nem


Postup přípravy


Houby dejte do vody přibližně na půl hodiny, skleněné nudle nechte ve vodě přibližně na 10-15minut a trochu je pokrájejte. Mezitím nakrájejte cibulku nadrobno a nastrouhejte zeleninu na malé proužky.


Vše dejte do mísy, přidejte posekané houby, rozmělněné tofu, sůl, pepř a glutasol dle chuti, 1 celé vejce a důkladně promíchejte. Na namáčení rýžového papíru použijte vodu (jen málo, aby papír stačil změknout).


S touto směsí se snažte pracovat rychle, abyste zabránili tomu, že ze zeleniny vyteče voda. Potom je velké riziko, že závitky budou praskat při smažení.


Přidejte směs do rýžového papíru a pečlivě zabalte. Závitky smažte na pánvi na rozehřátém oleji nebo ve fritovacím hrnci. Rolky se podávají teplé i studené, jako příloha se hodí zeleninové saláty, zelenina nebo rýžové nudle.


Náš tip: Pro ty, kteří nemají příliš rádi mastná jídla a stále by si chtěli pochutnat. Doporučujeme potřít rolky jen lehce olejem a dejte do horkovzdušné fritézy zhruba na 15- 20 minut a nechat usmažit dokřupava.








23 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše