A.T
Recept na domácí jarní závitky
Pro milovníky vietnamských pokrmů jsme připravili recept na vynikající jarní závitky.
Receptů je mnoho, avšak tento se nám zdál jako ten nejlepší.
Suroviny
1/2 kg mletého masa (nejlépe bůček)
1 vejce
1 mrkev
zelí
1 cibule
sůl
česnek
glutasol
pepř
jidášovo ucho
skleněné nudle miến
rýžový papír bánh đa nem
Postup přípravy
Houby dejte do vody přibližně na půl hodiny, skleněné nudle nechte ve vodě přibližně na 10-15minut a trochu je pokrájejte. Mezitím nakrájejte cibulku nadrobno a nastrouhejte zeleninu na malé proužky.
Vše dejte do mísy, přidejte posekané houby, mleté maso, sůl, pepř a glutasol dle chuti, 1 celé vejce a důkladně promíchejte. Na namáčení rýžového papíru použijte vodu (jen málo, aby papír stačil změknout).
Takto vzniklou směs zabalte do zvlhčeného rýžového papíru, snažte se vytvořit jakési „psaníčko“ a dávejte pozor, aby se rýžové papíry neprotrhly.
Závitky smažte na pánvi na rozehřátém oleji nebo ve fritovacím hrnci. Rolky se podávají teplé i studené, jako příloha se hodí zeleninové saláty, zelenina nebo rýžové nudle.
Náš tip: Pro ty, kteří nemají příliš rádi mastná jídla a stále by si chtěli pochutnat. Doporučujeme potřít rolky jen lehce olejem a dejte do horkovzdušné fritézy zhruba na 15- 20 minut a nechat usmažit dokřupava.

